Geschiedenis wordt geschreven

Ik doe van jongs af aan al niets liever dan schrijven. Ik verslond het ene notitieboekje na het andere notitieboekje in zo’n hoog tempo dat mijn moeder er niet genoeg aan kon slepen. Alles wat ik meemaakte moest worden opgeschreven: leuke dagjes weg, plekken die ik wilde bezoeken als ik ‘groot’ was, maar ook de serieuzere dingen kregen een plekje. 

Later noemde ik dit ‘momenten documenteren’, want het maakte toen niet veel meer uit of ik nu met mijn notitieboekje en een pen rondliep of met een camera. Ik vond het belangrijk om alles vast te leggen, zodat ik er later terug op kon kijken en mij kon herinneren wat een bijzonder moment dat was. 

“A writer, I think, is someone who pays attention to the world.”

– Susan Sontag

Met de neus in de boeken

Ik zat altijd met mijn neus in een boek. Als ik eenmaal in een verhaal zat, was ik hier ook op geen enkele wijze meer uit te krijgen. In mijn familie wordt dit ook wel ‘oost-indisch doof’ genoemd: ik wilde ook helemaal niet weg uit die spannende wereld die zich tussen de regels van mijn boek bevond. 

Die liefde voor lezen groeide naar een tweetalige liefde voor lezen, en voor ik het wist was meer dan de helft van mijn boekenkast gevuld met Engelse leesboeken. Ik was er heilig van overtuigd dat mijn naam later ook op die boeken zou staan, dus toen het tijd was om een studierichting te kiezen koos ik voor de bachelor Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. 

Volg je hart

Vlak voordat ik afstudeerde besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten: Familiar Words. Met volle overtuiging en enthousiasme ging ik de ‘volwassen wereld’ in en noemde mezelf voortaan creatief tekstschrijver, copywriter en vertaler. 

Vanaf dat moment heb ik mij bezig gehouden met andere mensen helpen met het vertellen van hun verhaal. Schrijven is en blijft mijn passie, en anderen helpen maakt mij gelukkig. De combinatie hiervan is voor mij de ideale wereld: mijn woorden en jouw idee! 

“You can make anything by writing.”

– C.S. Lewis