Netflix series over seks en alternatieve relaties: She’s Gotta Have It, LOVE, Lovesick, Easy, You Me Her en Wanderlust

Dat er in onze huidige samenleving andere vormen van relaties zijn, is al een aantal jaar bekend. Maar dat grote streamingdiensten als Netflix series produceren die deze relaties niet alleen accepteren, maar ook aanmoedigen is een relatief nieuwe ontwikkeling. 

Ondertussen staan er een redelijk aantal series op Netflix die een ander perspectief op sex en relaties bieden. Ze zijn provocerend, sexy, en geven een nieuw beeld van wat een relatie in kan houden. Ik zet zes van deze uitdagende series op een rij!

She’s Gotta Have It (2017-2019)

She’s Gotta Have It speelt zich af in Fort Greene, Brooklyn en vertelt het verhaal van de prachtige artiest Nola Darling en haar drie sekspartners. Nola beargumenteert dat alle drie de mannen in haar leven haar iets anders bieden, en zo haar een volledige liefde kunnen geven. Deze drie mannen zijn zich alleen niet van elkaars bestaan bewust. Door de serie heen leren we de verschillende karakteristieken, persoonlijkheden en aantrekkingspunten van deze mannen kennen.

De serie bestaat uit een hoop grappige scènes waar Nola door haar relaties probeert te navigeren, haar vriendinnen door meerdere crises heen helpt. Ook is er een verbazingwekkend aantal grafische seksscènes. Het is dus echt een ode aan de viering en uiting van seksuele vrijheid. 

Maar de serie bestaat uit meer dan alleen de drie verschillende romances. Ook ligt er een nadruk op Afro-Amerikaanse kunst, literatuur en muziek. De kunst in de film is meer dan alleen opvulling van de serie, het is een essentieel onderdeel van Nola’s emotionele proces. De schilder achter het werk is artieste Tatyana Fazlalizadeh uit Brooklyn. Zij heeft niet alleen de kunst gemaakt voor de serie maar heeft ook als adviseur gediend voor de weergave van de ‘Brooklyn Culture’.

LOVE (2016-2018)

LOVE is een serie die het liefdesleven met al zijn mankementen en ongemakkelijke situaties laat zien. Het is een realistisch beeld van een relatie, in plaats van het geromantiseerde plaatje dat vrijwel altijd wordt neergezet in een romantische komedie. Liefde op het eerste gezicht is het absoluut niet, maar toch gaan we houden van de complexe relatie van de twee hoofdpersonen, Gus en Mickey.

Goeierik Gus verhuist naar een hip appartementencomplex nadat zijn vriendin is vreemdgegaan en de relatie uit gaat. Bad girl Mickey werkt bij een radiostation, haat haar baan, heeft net haar relatie verbroken en is verslaafd aan seks en liefde. De eerste keer dat zij elkaar ontmoeten, is wanneer Mickey in een knallende ruzie terecht komt met een caissière en Gus uit plaatsvervangende schaamte haar koffie betaald. De serie volgt het realistische ontstaan en verloop van hun relatie, inclusief explosieve ruzies, grappige maar soms irritante huisgenoten en andere verleidingen. 

Lovesick (2014-)

Deze hilarische romantische komedie serie gaat over de romantische relaties van vier Engelse vrienden die samenwonen in Glasgow, Schotland. Het hoofdpersonage, Dylan Witter, wordt in de eerste aflevering gediagnosticeerd met chlamydia, en moet vervolgens contact opnemen met al zijn voorgaande sekspartners. 

Tijdens de serie leren we dat Dylan een hopeloos onbekwaam is in de liefde en uit elke relatie meer probeerde te halen dan er eigenlijk in zat. Net zoals huisgenoot Luke Curran belandt hij in de ene oppervlakkige relatie na de andere, ook al is zijn doel wel om liefde te vinden. Voor huisgenoot Evie Douglas blijkt dit hele proces nog moeilijker te zijn: ondanks dat zij verloofd is, heeft ze nog steeds gevoelens voor Dylan. 

Lovesick is een verzameling van gefaalde relaties, ongemakkelijke situaties, persoonlijke problemen en intense liefde, welke op een humoristische en sarcastische manier vertaald zijn naar het scherm. 

Easy (2016-2019)

De dramatische komedie serie Easy volgt het leven van meerdere mensen die door het mijnenveld van liefde, seks en wat maatschappelijk correct is proberen te navigeren. Deze anthologieserie focust zich elke aflevering op een ander persoon of koppel. 

De serie is een weergave van alle verschillende vormen van moderne liefde. Een terugkerend narratief is dat van het huwelijk van Kyle en Andi, die in een poging om hun relatie te redden een open huwelijk aangaan. Maar er zijn ook verhaallijnen van alleenstaande karakters. Zo is er grafisch romanschrijver Jacob Malco, die eigenlijk nog steeds verliefd is op zijn ex-vrouw, maar toch altijd weer met een bloedmooie studente van rond de 20 in bed beland.  

Easy is een verzameling van herkenbare romantische verhalen, vunzige slaapkamer activiteiten en emotionele onrust. 

You Me Her (2016-2020) 

You Me Her is een serie over de Trakarsky’s, een getrouwd stel waarvan het op de oppervlakte lijkt alsof ze alles voor elkaar hebben. Ze wonen in een mooi huis in een buitenwijk van Portland en beide zijn ze gelukkig en succesvol in hun werk, alleen in hun seksleven lijkt het stil te staan. Dit brengt hen bij 25-jarige studente Izzy Silva, die parttime als escort werkt. 

De serie onderzoekt het thema van een polyamoreuze relatie en welke vragen en moeilijkheden dit kan oproepen in een al bestaand huwelijk. Aanvankelijk zijn de Trakarsky’s niet meer dan klanten van Izzy, maar al snel worden zowel Jack als Emma verliefd op de mooie studente, en zij op hen.

Ze besluiten een polyamoreuze relatie aan te gaan. Met zijn drieën gaan zij nieuwe uitdagingen aan, zoals onderlinge jaloezie, de verdeling van aandacht tijdens seks, nieuwsgierige buren en hun eigen onzekerheden. Toch kunnen zij ook absoluut niet meer zonder elkaar. 

Wanderlust (2018)

Na een fietsongeluk staat het seksleven van therapeute Joy en haar man Alan op pauze. In een poging om hun huwelijk te redden en die spark weer terug te krijgen in hun relatie, openen zij hun huwelijk naar andere mensen. 

Door de verergerende staat van hun huwelijk begint Alan een romantische affaire. In de tussentijd begint Joy opnieuw een affaire met jeugdliefde Lawrence. De vraag is, loopt dit goed af voor alle partijen?

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Enthusiastic (copy)writer with an interest in different fields such as: (clean) technology, environmental issues, profiles, and lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s