Psy-Fi Festival opent The Bamboo Lodge: workshops, retraites, muziek en meer!

De organisatie van Psy-Fi Festival is de afgelopen vijf jaar druk bezig geweest met een nieuw concept op een gloednieuwe locatie. Dit nieuwe centrum moet een plek worden waar de internationale community van Psy-Fi welkom is om tot rust te komen, te leren en te groeien. Dit jaar is het dan eindelijk zo ver, de deuren mogen (online) open! In het derde artikel van ‘Festival Spirit’ introduceer ik de nieuwste locatie van Psy-Fi waar je het hele jaar door terecht kan: The Bamboo Lodge!

Wat is Psy-Fi?

Psy-Fi Festival is één van de grootste psychedelische muziekfestivals in Europa. Maar Psy-Fi is veel meer dan alleen een muziekfestival. Het is een community waar mensen van over de hele wereld samenkomen. De festivalbezoekers komen hier samen om deel uit te maken van een groep gelijkgestemden waar gender, ras, religie of huidskleur niet uitmaakt. De dansvloer is een heilige ruimte die bedoeld is voor zelfexpressie en persoonlijke groei. Je verzint het zo gek nog niet of je ziet het wel op Psy-Fi. En dat is juist de schoonheid van het festival! 

Op de sacred island is er een breed aanbod van programma’s en workshops over psychedelica, psychologie, socio-culturele onderwerpen, religie, duurzaamheid, sjamanisme, dans en meer. Ook het vergeten gevoel van deel uitmaken van de natuur wordt hier herinnerd: één zijn met elkaar en met de wereld om je heen, dat is waar Psy-Fi voor staat.

Sacred Island op Psy-Fi Festival

Het festival wordt georganiseerd in natuurgebied De Groene Ster in Leeuwarden. Op het festivalterrein zijn zes stranden, twee eilanden, een groot zwemmeer en vijf podia. Maar er zijn ook vuurshows op het strand, een ambient forest, tientallen kunstinstallaties verspreid over het hele terrein, 3D-projecties, lichtshows, een healing garden, een vlooienmarkt en nog veel meer. Zoals ze het zelf zeggen: “Psy-Fi is everything you’ll ever need and more”.

Kom tot rust in de Bamboo Lodge

Nieuw concept The Bamboo Lodge is een plek waar je even helemaal tot rust kan komen in een ‘tropisch’ verblijf. Het doel van de lodge is om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven: warmte wordt met een houtvuur geproduceerd, het drinkwater is gefilterd regenwater, het eten wordt op eigen grond verbouwd en de energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Zelfs de faciliteiten zijn gebouwd met gerecyclede materialen van het festivalterrein.

Op het terrein staat de lodge, workshopruimtes, een gemeenschappelijke huiskamer, een kas en een prachtige tropische tuin. In de tuin staan meer dan 100 verschillende tropische plantensoorten. Deze nieuwe locatie gaat dienen als een centrum voor educatie, heling en persoonlijke groei. Het idee is dat alle programma’s die ook aangeboden worden op het festival het hele jaar beschikbaar gaan zijn, in de nieuwe Bamboo Lodge.

The Bamboo Lodge, foto door Psy-Fi Festival

Yoga, workshops, muziek en meer..

Deze zomer kun je alle workshops en andere programma’s live volgen via de website https://www.bamboolodge.nl/. Vanaf april 2021 is het ook mogelijk om te verblijven in de lodge, op locatie deel te nemen aan workshops en je aan te melden voor een retraite.

Er zijn al een aantal workshops beschikbaar, zoals muziek en dj workshops, wekelijkse yogalessen en creatieve kunst lessen. De lessen worden verzorgd door docenten van over de hele wereld die veelal op Psy-Fi les hebben gegeven.

Ook zijn er body and mind-retraites voor iedereen die zich hierin interesseert. Tijdens deze retraites verblijf je in één van de hutten en volg je elke dag lessen als yoga, meditatie en healing sessies. Ook maak je gebruik van de sweat lodge of kom je tot rust bij een massage. Kom genieten van de alternatieve lifestyle!

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Enthusiastic (copy)writer with an interest in different fields such as: (clean) technology, environmental issues, profiles, and lifestyle.

2 gedachten over “Psy-Fi Festival opent The Bamboo Lodge: workshops, retraites, muziek en meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s