Creatievelingen opgelet: Wildeburg Festival opent Camping Kallumaan!

Als enthousiast festival bezoeker heb je vast wel eens gehoord van het excentrieke Wildeburg Festival. Deze verzamelplaats van creatievelingen temidden van het natuurgebied Netl wordt elk jaar gevuld met bijzondere kunst, vette visuals en een prachtig ingericht festivalterrein. Ook dit jaar blijft dit bijzondere festival – ondanks de coronacrisis – niet achter. In het tweede artikel van ‘Festival Spirit’ neem ik je mee naar het nieuwste creatieve oord van Wildeburg: Camping Kallumaan

Wat is Wildeburg? 

Wildeburg is het populairste kleinschalige festival in Nederland. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2016 en was direct razend populair. Om tickets te bemachtigen voor dit festival sta je niet online in de wachtrij, maar schrijf je je in voor een loting. Op deze manier wil de organisatie iedereen gelijke kansen geven om het fantastische Wildeburg-gevoel te ervaren. En wie wil dat nou niet? 

Dit excentrieke festival is veel meer dan alleen een muziekfestival: er is kunst, cultuur, natuur en een community. Daarom worden de bezoekers van het festival liefkozend de ‘Wildeburgers’ genoemd. Deze verzameling van creatievelingen zorgen voor een aangename sfeer en een plek waar iedereen welkom is. 

De organisatie zet zich ook in voor duurzaamheid. Zo houden zij het prachtige natuurgebied Netl – waar het festival elk jaar plaatsvindt – schoon door zakasbakken uit te delen. In de festivalkrant, de Wildeburger Courant, roepen zij de ‘Wildeburgers’ op om het terrein schoon te houden en er respectvol mee om te gaan. Op deze manier hebben niet alleen de festivalgangers een goede tijd op dit terrein, maar is het de rest van het jaar ook een mooie locatie! 

Camping Kallumaan 

Deze zomer komt de organisatie van Wildeburg met Camping Kallumaan: een festival voor de hele familie. Het idee is dat het een camping is voor alle leeftijden. Jonge groepen creatievelingen kunnen hier kamperen, maar ook opa en oma kunnen met de kleinkinderen komen genieten van het mooie terrein en unieke kunst. 

In het minidorp zijn ruime kampeerplekken opgezet met uiteenlopende slaap-opties. Je kunt bijvoorbeeld slapen in een tipi, in een safaritent, in de Elvis-tent of je boekt een kampeerplek en komt met je eigen tentje. Vanaf het campingterrein is het een steenworp naar het water, en in de avond mag je voor je tent een kampvuur maken! Er is wel een avondklok: om 23:00 uur is het stil op de camping. 

Het is dus niet Wildeburg zoals je het kent. Wel worden er elke week kleinschalige live optredens georganiseerd waar je lekker bij kunt ontspannen. Het terrein staat vol met foodtrucks die je misschien ook wel van Lepeltje Lepeltje kent, dus aan lekker eten ontbreekt het niet. De organisatie legt de focus op een creatieve programmering, maar er zijn ook allerlei sportactiviteiten. Voor de kids is er een expeditie of ze kunnen mee op speurtocht. 

Maar je hoeft niet alles van Wildeburg te missen: ook dit jaar staat de camping vol met honderden kunstwerken van creatieve kunstenaars en ingerichte ‘ontdek’-hoekjes. Je kunt dus nog steeds dwalen en op avontuur gaan in dit prachtige natuurgebied. Wie weet wat voor krankzinnig kunstwerk je tegenkomt!

De Wildeburg Courant 

Lukt het je niet om naar Camping Kallumaan te komen en wil je toch een stukje Wildeburg in huis? Ook dit jaar wordt de Wildeburg Courant weer uitgebracht. In het krantje vind je onder andere het officiële festivalbandje, dixi tips, tentsexcoupons en leuke inzendingen van ‘Wildeburgers’. Voor een schamele vier euro heb je hem ook zo in huis. 

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Copy and content writer for creative (Dutch) brands and entrepreneurs with international marketing. The services I provide are blogs, social content, web copy & more!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s