Politieke misdaadseries op Netflix: deze politieke intriges moet je gezien hebben

Bij politieke thrillers is het eerste beeld dat voor ogen komt een onheilspellende, donkere lucht en een vluchtig beeld van de Amerikaanse vlag. Daar is ook een reden voor: het merendeel van de politieke misdaadseries te zien op Netflix zijn Amerikaans. Ik zet drie politieke misdaadseries die je gezien moet hebben op een rij! 

House of Cards (2013-2018)

De betekenis van politiek intrige wordt opnieuw gedefinieerd door ‘house majority whip’ Francis Underwood wanneer hij de kijker meeneemt in zijn meeslepende complot naar de top van het Witte Huis. Samen met zijn vrouw, de ambitieuze Claire Underwood, maakt hij korte metten met de kabinetsleden van wie hij vindt dat zij hem hebben gepasseerd. 

Frank Underwood is een aantrekkelijke man die door middel van bedrog, sex, en politieke campagnes over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Welk doel? Ultieme macht en controle als de nieuwe president van de Verenigde Staten. 

Ben je een liefhebber van smerige praktijken en manipulatieve spelletjes? Dan is deze serie een absolute aanrader! 

Designated Survivor (2016-2019)

Wat doe je als je op dezelfde dag dat je te horen krijgt dat je ontslagen wordt, opeens de nieuwe president van Amerika wordt? Tom Kirkman, minister van Volkshuisvesting, komt hierachter wanneer al zijn collega’s omkomen bij het bombardement van het Witte Huis. Als aangewezen designated survivor is het zijn taak om het land weer op orde te brengen en erachter te komen wie er verantwoordelijk zijn voor het ombrengen van de president. 

In deze dramatische thriller probeert Kirkman het land draaiende te houden terwijl zijn familie en zijn nieuw gevormde kabinet in constant gevaar zijn door politieke belangen. Dit politieke intrige vertelt het verhaal van de underdog die, ondanks meerdere tegenslagen, het juiste probeert te doen. 

The Blacklist (2013-)

Het leven van FBI profileerder Elizabeth Keen wordt volledig overhoop gegooid als mysterieuze crimineel Raymond “Red” Reddington zichzelf aangeeft. Deze meestercrimineel is twee decennia lang voor alles en iedereen ongrijpbaar geweest en wil nu samenwerken met de FBI en CIA om criminelen op te pakken die nog veel gevaarlijker zijn dan hijzelf. Zijn voorwaarde? Hij werkt alleen samen met haar. 

Het voordeel van deze serie? Het achtste seizoen is al bevestigd, wat betekent dat er nog nieuwe afleveringen komen tot en met 2022. Pak die popcorn er maar bij en laat je door Red meenemen in zijn web van sluwe plannen. 

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Copy and content writer for creative (Dutch) brands and entrepreneurs with international marketing. The services I provide are blogs, social content, web copy & more!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s