Binge-waardige thrillerseries op Netflix: How To Get Away With Murder, Orphan Black en You

In juni hebben we te maken met wat schaapscheerderskou genoemd wordt: na een paar weken met hoge temperaturen daalt de temperatuur en valt er regen. Met andere woorden, hoog tijd om lekker onder een deken op de bank te kruipen en een goede serie te kijken. 

Maar wat als je al door alle binge-waardige series in je lijst heen bent? Ik dook terug in mijn eigen Netflix lijst en ging op zoek naar de thrillerseries die ik absoluut opnieuw zou kijken (of dat al gedaan heb!). Met deze bloedstollende series hoef je helemaal niet meer van de bank af te komen. 

How to Get Away With Murder (2014-2020)  

Deze Amerikaanse misdaadserie volgt het professionele- en privéleven van strafrechtelijke advocaat en professor Annalise Keating. Ze geeft les in crimineel recht op de prestigieuze Universiteit van Middleton, waar ze haar studenten leert hoe je weg kunt komen met moord (naar de naam van het vak en titel van de serie). Naast haar huwelijk met Sam Keating heeft zij ook een affaire met sexy detective Nate Lahey. 

Tijdens het eerste semester geeft zij haar klas een uitdaging: de vijf studenten die de beste verdediging aanleveren voor een rechtszaak waar zij aan werkt, krijgen de kans om bij haar advocatenkantoor te komen werken. De winnaars zijn Connor Walsh, Michaela Pratt, Laurel Castillo, Asher Millstone en Wes Gibbins. 

In de eerste aflevering zijn er al regelmatig flashforwards naar een vreselijke gebeurtenis waar dit groepje hoogstaande rechtenstudenten bij betrokken is. Het duurt dan ook niet lang voor je als kijker erachter komt dat zij met zijn allen in een moordcomplot zitten dat de koers van de rest van hun leven veranderd. De constante plot twists en nieuwe spelers maken deze serie tenenkrommend spannend om te kijken!

Orphan Black (2013-2017)

Orphan Black is een science fiction-thriller die het leven volgt van oplichtster Sarah Manning. Nadat ze getuige is van de zelfmoord van Beth Childs, een vrouw die er exact hetzelfde uitziet als Sarah, steelt ze haar identiteit met de intentie om haar bankrekening leeg te roven. Maar al snel ontdekt Sarah dat zij en Beth klonen zijn, waarmee ze terecht komt in een verwarrend en levensgevaarlijk complot. 

Deze serie kun je met vier woorden beschrijven: moord, mysterie, sex en intrige. De zoektocht naar de waarheid achter de creatie van de klonen brengt hen allen in gevaarlijke situaties. Sarah ontdekt dat de genetisch identieke ‘zussen’, zoals ze de klonen noemt, langzaam worden uitgemoord om de oorsprong van hun geboorte geheim te houden. 

Naast dat deze serie ontzettend spannend is, worden er morele en ethische vragen gesteld over de creatie van klonen. Deze serie is dus niet alleen geschikt voor een spannende serie-avond, maar ook voor een goede discussie! 

You (2018-)

Wanneer charmante boekwinkel manager Joe Goldberg de aspirant schrijfster Guinevere Beck ontmoet, is hij in één klap verliefd. Maar deze liefde slaat snel om in een gevaarlijke obsessie. Joe begint haar te stalken en komt door middel van social media achter steeds meer details van haar leven, zoals haar thuisadres.  

De show stelt de vraag, “Wat zou je doen voor de liefde?”. Het antwoord wordt snel duidelijk wanneer Joe alles – en iedereen – die hun liefde in de weg staat vakkundig uit zijn pad verwijderd. 

Deze psychologische thriller is meeslepend, fascinerend, onthutsend en hoog verontrustend. Ik kan je één ding beloven, je zit aan je beeldscherm gekluisterd. 

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Copy and content writer for creative (Dutch) brands and entrepreneurs with international marketing. The services I provide are blogs, social content, web copy & more!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s