Thuiszitten is met deze bezigheden zo erg nog niet

De corona-crisis zorgt ervoor dat een groot deel van Nederland thuis zit. Een deel heeft zelfs helemaal geen werk meer, wat erg frustrerend kan zijn. Werk zorgt namelijk voor een vast ritme en structuur. Valt dat weg, dan ontstaat er een gat. Voor mij is dit – als freelancer – erg herkenbaar. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om niet stil te blijven zitten. 

Nooit te oud om te leren  

Voor de echte aanpakker die niet van ophouden weet, is dit natuurlijk een gouden kans om door te studeren of je kennis op te frissen. Misschien twijfel je al jaren over een carrière-switch, of misschien is er een programma dat je nog beter onder de knie wil krijgen. Dit is hét moment om deze kansen aan te pakken! 

Dit is hét moment om een thuisstudie te doen!

Er is tegenwoordig een breed scala aan mogelijkheden als je een thuisstudie wil volgen. Denk bijvoorbeeld aan de reclames van het LOI, NTI of Scheidegger. Veel van deze studies doe je op afstand: het lesprogramma wordt digitaal of via de post aangeboden en je leert thuis. Ook voor klassikale programma’s is er al een oplossing gevonden in de vorm van virtual classrooms. Via verscheidene programma’s als Microsoft Teams worden de lessen digitaal uitgevoerd. Zo hoef je niets te missen! 

Doe wat voor een ander

Dat je nu zonder werk zit betekent niet dat je niet kunt werken. Er zijn veel initiatieven gestart waarbij mensen in verschillende sectoren hun skills gratis aanbieden aan bedrijven die de hulp hard nodig hebben. Eén van die initiatieven is bijvoorbeeld De Nieuwe Gevers, waarbij onder meer strategen, designers, UX’ers en online marketeers zich inzetten voor ‘de wereld van morgen’. 

Er is veel vraag naar hulp van vrijwilligers

Je kunt er ook voor kiezen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Er zitten veel eenzame ouderen thuis die smachten naar een gesprekje of een online kopje koffie. Dit neemt vaak slechts tien minuten van jouw tijd in beslag, maar voor hen is het een hoogtepunt op de dag. Ook kun je bij de lokale dierenambulance of het dierenasiel langsgaan. Er is veel vraag naar hulp en je kunt ook nog eens schattige dieren knuffelen! 

Neem tijd voor jezelf 

Vind je het eigenlijk wel prima dat je even niets om handen hebt? Maak er dan ook het beste van! Neem tijd voor jezelf, lees dat boek dat je jaren geleden geweldig vond of luister nog eens die plaat die je altijd zo mooi vindt. Weet je nog wat de laatste keer was dat je gewoon in de tuin hebt gezeten en niets hoefde te doen? 

Je hoeft niet altijd bezig te zijn

Met deze mooie dagen is er niets fijner dan met een koel glas limonade in het zonnetje te zitten. Neem deze tijd om jezelf weer op te laden, de wereld draait ook door zonder jou. ‘Ja, maar ben ik dan niet lui?’ Nee hoor. Het is niet altijd nodig om constant bezig te zijn, soms is gewoon ‘zijn’ al genoeg. 

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Copy and content writer for creative (Dutch) brands and entrepreneurs with international marketing. The services I provide are blogs, social content, web copy & more!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s