De Koffiebar in je huiskamer: drie tips voor dat authentieke gevoel

Je favoriete koffiebar als werkplek gebruiken is in de afgelopen jaren snel in populariteit gegroeid. Voor veel thuiswerkende zzp’ers die hun woonkamer als werkplek gebruiken is dit natuurlijk een fijne afwisseling van omgeving. Maar hoe doen al die ‘koffiebar flexwerkers’ dat nu? Ik geef je drie tips over hoe je het koffiebar gevoel kunt recreëren in je eigen huiskamer. 

1: De perfecte afspeellijst

Wie bekend is met Spotify, weet dat er honderden afspeellijsten binnen tientallen genres te vinden zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een playlist voor gemaakt. Het is dus niet verrassend dat er ook een breed aanbod is van ‘Coffee House’-afspeellijsten. 

Maak je werkdag helemaal af met de perfecte ‘Coffee House’-afspeellijst!

Zo kun je kiezen tussen de wat modernere koffietentjes en dat cafeetje op de hoek waar de cappuccino toch ook wel erg lekker smaakt. Heb je voornamelijk behoefte aan dat warme gevoel van een praatje met een lekker kopje koffie in je pauze? Dan is de afspeellijst Your Favorite Coffeehouse wat voor jou: deze relaxte deuntjes zijn perfect om je even op te krullen in dat hoekje op de bank. 

Om het gevoel van een wat hipper tentje te recreëren -bijvoorbeeld zo eentje met plantjes en een stijlvol geklede barista – zijn lijsten als Lo-Fi Cafe en Coffee Club aan te raden. Met deze ‘chille beats’ waan je jezelf zo terug in je favoriete koffiebar. Er is dus een lijst voor elke locatie! 

2: Koffie verkeerd

Als je de perfecte afspeellijst gevonden hebt, dan moet je natuurlijk nog je dagelijkse consumptie van bijzondere koffie’s zien te compenseren! Maar wees niet bang, er zijn genoeg opties die je ook in je eigen keuken kan uitvoeren. 

Met een beetje oefenen maak je zo zelf die bijzondere koffie

Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere smaak van die vegan koffie die je altijd drinkt: die kun je eenvoudig nabootsen door in plaats van (half)volle melk een pak havermelk te kopen. Ook is het relatief makkelijk om te leren hoe je thuis melk opschuimt; er staan genoeg tips en tricks voor amateur barista’s online. En dan is het natuurlijk: oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Voor je het weet kan je al die mooie koffiekunst zelf ook maken. 

3: Pyjama’s verboden

Trek een leuke outfit aan! Het voelt gegarandeerd alsof je de deur uit gaat als je je daar in de ochtend ook op kleed. Bovendien ben je zo ook een stuk productiever. Door je te kleden alsof het een normale werkdag is, ben je namelijk ook gemotiveerder om aan de slag te gaan. 

Dus trek weer eens dat leuke blousje aan, doe wat met je haar of kam die goed verzorgde snor. Het is wel eens tijd dat je die pyjama in de wasmachine gooit, denk je ook niet?

Bewaar dit artikel op Pinterest

Gepubliceerd door Laszlo van Beerendonk

Copy and content writer for creative (Dutch) brands and entrepreneurs with international marketing. The services I provide are blogs, social content, web copy & more!

2 gedachten over “De Koffiebar in je huiskamer: drie tips voor dat authentieke gevoel

  1. Leuk, zelfs als je met pensioen bent, kun je doen alsof je aan het werk gaat.

  2. Wat een leuk stukje weer en ook erg motiverend en positief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s